4 Kasım 2011 Cuma

Bilimin yanlışları

Bilim, kendi yanlışlıklarını düzeltiyor

Yanlışlıklarına sahip çıkmak bilimin en güçlü özelliklerinden biri. Bildiğimizi sandığımız, ancak bilmediğimizin yeni ayırdına vardığımız konuları gözden geçiriyor..
Bilim Teknoloji- 1) SADİST SOY İLİŞKİLERİ

Sürüngenler Huzur İçinde Yatın

Omurgalılar bir zamanlar son derece basit canlılardı. Mantıklı bir biçimde beş sınıfa ayrılmışlardı: İkiyaşamlılar (Amfibik), kuşlar, balıklar, memeliler ve sürüngenler. Kanatlı ve tüylü olanlar kuşlardı, pullu ve soğukkanlı olanlar sürüngenlerdi. Kısaca her şey yerli yerindeydi.

İnsan ve maymun kültürel kökleri paylaşıyor

İnsan ve maymun kültürel kökleri paylaşıyor

Kültür sadece insanda bulunan bir özellik değil. Orangutan topluluklarını inceleyen araştırmacılar, insansı maymunların da topluluk içinde öğrendiklerini birçok kuşağa aktardıklarını gösterdi. Böylece ilk kez insan ve insansı maymunun evrimsel köklerini paylaştıklarını kanıtlayan bir sonuç elde edildi (Current Biology).
Bilim Teknik
İnsanlar yeni davranış biçimlerini sosyal öğrenmeyle bir kuşaktan diğerine aktarır. Birçokları için insanda kültürün varlığı çevresine en iyi şekilde

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ömürlerimizin uzaması ve evrim

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ömürlerimizin uzaması ve evrim : Ömürlerimizin uzun olmasının evrimsel açıdan pek bir avantaj...